Отдавна не съм пускал репорти. Независимо от прекъсванията през август и септември поради почивки по морето, все пак има напредък, макар и не особено голям. Ето и състоянието към днешен момент(като прехвърлих снимката от телефона в компютъра чак тогава видях че е малко размазана) :

IMG_20151007_125046

Хранителен режим

Тук има малка промяна, през последните 3 месеца тествам разделното ядене на плодове, т.е. при консумация на плодове се яде само един вид, например само ябълки, и вече след 1 час може да се яде нещо друго, например круши. Този начин на хранене с плодове по мои усещания, а и от гледна точка на теорията за храносмилането на продуктите е доста по-ефективен и лек. Препоръчвам точно така да се прави, проверено на практика.

 

Тренинг програма

Тренинг програмата също има промени. Започнах да ходя по 5-6 пъти седмично на фитнес, като намалих продължителността на тренировката. По мои наблюдения, мускулатурата по-добре се отзовава на по-леки, но по-чести натоварвания, отколкото на тежки, продължителни, но по-рядки натоварвания. Някои упражнения съм сменил, например мъртвата тяга сумо я махнах и я смених с обикновените клекове с щанга, лежанката под наклон съвсем наскоро я смених с лежанка под наклон с дъмбели, в някои упражнения малко съм увеличил натоварването:

Клякане с щанга: с 80 кг 8-12 повт

Лежанка под наклон с гири: 27,5 кг на 12 повторения

Повдигане на щанша от наклон с широк хват към гърдите: 60 кг на 12 повторения

Повдигане на гири настрани: 17,5 кг на 10 повторения

Френско разгъване от лег с щанга: 45 кг на 10 повторения

Повдигане на щанга на бицепс от стоеж: 45 кг на 10 повторения

Физическо състояние

Като цяло, имайки предвид прекъсванията заради пътуванията през август и септември мога да отбележа че има напредък. Още малко мазнини се свалиха. Аз нямам специално за цел да свалям мазнини, но то се получава от само-себе си. Теглото леко спадна, сега съм 85-86 кг., т.е. с 2 килограма надолу спрямо 4 месеца назад. Чувствам се много добре, имам енергия и продължаваме напред!