Започваме нашата екскурзия по храните и тяхното влияние върху тялото на човека. Първо ще разгледаме най-силно замърсяващата тялото категория. Нека още един път погледнем пирамидата на замърсяването.

pic2

Хората за много болести и недъзи обвиняват месото. Месото в историята на човечеството присъства много отдавна и това често не пречи на хората да живеят по много години и даже над 100 години. За хилядолетия човешкото тяло, някак си се е приспособило към преработката на месо, макар и не идеално. Месото не е най-вредното нещо което присъства на съвременната трапеза, от гледна точка на въздействието върху организма. Най-вредната, е храната, която по-принцип не се среща в природата, тоест химическата храна, която съдържа в себе си химически изкуствени добавки.
Всеки човек знае, че химическите добавки в храната са вредни, обаче всички ядат такава храна!!!!
Ако погледнем състава на храните в някой супермаркет ще забележим че 90% от наличните продукти съдържат в себе си химически компоненти, а често даже ИЗЦЯЛО се състоят от такива. Тук информативно можем да отбележим два вида химическа и синтетическа храна:

  1. Храна, в съставя на която присъстват химически и синтетически вещества.

Това са продукти, които изначално имат природен произход. Тоест, взели са някакъв природен продукт, например мляко и в него добавят различни химически вещества (консерванти, подобрители на вкуса и прочее)

  1. Храна, която изцяло се състои от химически и синтетически вещества.

Това са продукти, които по химичен път се синтезират в лаборатория. Тоест, по химичен път се синтезира някакво вещество, към което се добавят консерванти, различни вкусове, оцветители и прочее и това нещо се превръща например в кайма за бургери, или в кетчуп, или в тесто за бургери. Един от ярките примери за такава храна, са световно известните вериги за бързо хранене, които даже и не крият този факт, заявявайки: „Нашите храни има абсолютно еднакъв вкус по целия свят“. Този вид храна е най-опасната.

В супермаркетите, вече често се среща такава ситуация, че например, ако четете състава на някои продукти, без да сте погледнали името на продукта, опитвайки се да познаете какъв е този продукт изследвайки неговото съдържание, не може да отгатнете.

Всичко това се е образувало неотдавна, около 20-30 години назад, до преди това всички продукти са били ясно от какво са направени. Най-вероятно всичко е започнало в епохата на глобализацията, когато е възникнала необходимостта от по-дълго съхранение на продуктите.

E_Dobavki

Например, занимаваме се с производство на мляко. Продаваме си млякото в някое градче. Обаче искаме нашето мляко да продаваме и в други градове и държави. И тогава, става необходимо продукта да се съхранява не 2 дена, а например поне 1 седмица, или няколко седмици, а по-добре няколко месеца, а най-добре половин или 1 година. Да се съхранява не само в хладилници, а най-добре при всякакви условия и температури. И какво правим тогава, имаме два варианта, или да се откажем от идеята да продаваме продукцията по целия свят, обаче тогава някой друг ще се възползва и ще спечели пари, а ние също искаме да спечелим. Остава ни варианта да се обърнем към химическата промишленост, която с радост ще ни посрещне, ще ни кажат: «вие защо не сте дошли по-рано, антибиотиците са изобретени още в 60-те години на миналия век».

Много добре знаем, че естествените продукти са подложени на два вида процеса на разлагане: гниене и ферментиране. Това са естествени природни процеси и тези процеси ги изпълняват бактерии. За да може да се елиминират тези процеси, продукта се обработва с консерванти, които унищожават бактериите и не дават възможност тези процеси да стартират.

В човешкото тяло, когато има възпалителни процеси, например по време на настинки и грипове, процесите са абсолютно същите, те са сходни на процесите на гниене и ферментиране, бактерии и вируси влизайки в тялото на човека, регистрират замърсяване и тръгват да се хранят и да разграждат това замърсяване. Това е природен процес. Какво правят хората в този случай? Вкарват си в тялото антибиотици, които унищожават бактериите и по този начин спират процесите, но замърсяването остава. ВНИМАНИЕ! КОНСЕРВАНТИ = АНТИБИОТИЦИ!

stop_danger

Хората на практика ВСЕКИ ден, по няколко пъти на ден се тъпчат с Антибиотици (Консерванти), даже без да го осъзнават.

Независимо от това, че почти всички хора знаят, че химическата храна е вредна, те продължават да се хранят с нея. Защо се получава така, защото хората не осъзнават колко това е вредно. За да разберем колко е вредно е достатъчно да разгледаме статистиката, която сочи драстично увеличаване на сърдечните удари. Стигнало се е даже до там, че все по-често от сърдечни удари умират млади хора, даже на 20 години! Преди подобни заболявания са били срещани само при напреднала възраст, но това е било преди да се намеси в живота на хората химическата промишленост. Интересното е, че при аутопсия на младите хора починали от сърдечен удар, установяват, че биологическата възраст на телата им и вътрешните им органи е 80-90 години! При анализ на това как са се хранили тези хора се установява, че те са консумирали практически само химическа храна.
Най-страшното на тези вещества е, че те ги няма в природата и нашия организъм не е пригоден за извеждането на тези вещества, 20-30 години е много малък срок за еволюцията, телата на хората не знаят как да се справят с тях. Не е бил готов нашия организъм, че с него ще правят такива експерименти…………..