Хранителен режим

Изминаха точно 2 месеца от старта. Целия месец февруари бях в командировки, така че във хранителния режим имаше отклонения. Освен зеленчуците и плодовете, през последната година в храната ми присъстваха практически всекидневно и ядки. Сега като гледам е точното време да ги спирам, хем че видим как ще се промени подкожната мазнина.

Тренинг програма

Тренинг програмата се спазва строго. Умишлено увеличавам натоварванията много бавно, тъй като от едно време имам опит със травми пък и не обичам да ходя със мускулни трески. Ето и работните тежести за момента:

Мъртва тяга сумо: 70 кг на 12 повторения

Лежанка под наклон: 60 кг на 12 повторения

Повдигане на шт от наклон с широк хват към гърдите: 45 кг на 12 повт

Повдигане на гири настрани: 12,5 кг на 10 повт

Френско разгъване от лег: 30 кг на 10 повт

Повдигане на шт на бицепс от стоеж: 30 кг на 10 повт

Горе-долу посвикнах със движенията и сега започваме да увеличаваме натоварването.

Физическо състояние

Вижда се, че има промяна в мускулатурата, макар и малка, но и времето също кратко. Интересното е, че теглото остана практически същото 90 кг., само със 1 кг намаля. Определено се усеща как окрепва мускулатурата. Има няколко интересни момента свързани със тренинга които искам да споделя. Първо, мускулатурата става по различна, едно време си спомням като тренирах, правя няколко серийки наливам яко кръв в мускула и той се втвърдява, и ако силно си го напомпал така остава доста дълго време. Сега е по-различно, първо – да се достигне ефекта на напомпане трябва да се приложат повече усилия и второ – мускулатурата много бързо се връща обратно в отпуснато положение. Това е много интересно, не оставаш скован за дълго време, а почти веднага пак си във изначално положение. Другото което драстично се различава, това е липсата на агресия по време на тренировката, спомням си преди като студент при тренировките правиш взрвни, агресивни серии. Но сега е доста по-различно, сега трябва съзнателно да даваш, така да го наречем „команди“ на тялото да вдига тези железа. Първоначално това е доста странно, но се свиква.

Следващия репорт след около месец.